وبلاگ رسمی حاج مرتضی پیریایی

از فرماندهان دفاع مقدس ایستگاه راه اهن چمسنگر

وبلاگ رسمی حاج مرتضی پیریایی

از فرماندهان دفاع مقدس ایستگاه راه اهن چمسنگر

در خیبر طرح های آبی خاکی سردار هور را اجرا کردم


تاکنون مرتضی کاظمی را تنها با نام پیر ش . م. ر معرفی کردم اما باید از موفقیت های این رادمرد جبهه های نبرد حق علیه باطل دیروز در امروز ایران هم بگویم. وی که در آن روزها در صحنه های نبرد با دشمن خلق حماسه ....

تاکنون مرتضی کاظمی را تنها با نام پیر ش . م. ر معرفی کردم اما باید از موفقیت های این رادمرد جبهه های نبرد حق علیه باطل دیروز در امروز ایران هم بگویم. وی که در آن روزها در صحنه های نبرد با دشمن خلق حماسه می‎کرد اکنون در عرصه ورزش وعلم این افتخار را تکرار کرده است مرتضی کاظمی در حال حاضر در رشته حقوق قضایی مشغول به تحصیل بوده و از اعضا تیم تیر اندازی جانبازان شیمیایی جمهوری اسلامی ایران است. این جلسه از صحبت وگفت و گوی ما با وی به عملیات خیبر و فعالیت های معاونت عملیات سابق تیپ والعادیات اختصاص دارد.

مرتضی کاظمی در گفت و گو با خبرنگار قربانیان سلاح های شیمیایی با بیان این که عملیات خیبر سرآغاز حملات شیمیایی بود گفت: جنگ تحمیلی ما از این مقطع به بعد مبارزه با سلاح های شیمیایی شد و این عملیات ثابت کرد که عراق برای پیروزی نظامی در این جنگ دست به هر جنایتی خواهد زد که نمونه بارز آن جنایت حلبچه وشردشت بود.
وی در خصوص وضعیت شخصی اش در این عملیات افزود: در این عملیات هنوز تیپ 11 والعادیات تشکیل نشده بود و من درواحد اطلاعات و عملیات لشگر 7 ولیعصر فعال بودم البته با توجه به سابقه حملات شیمیایی عراق، در این زمان دو گردان ش.م.ر در مقر شهید بهشتی مستقر بود که تمام مناطق عملیاتی تا نزدیکی سوسنگرد را تحت پوشش قرار می‌‌دادند.
وی افزود: در عملیات خیبر عراق منطقه را به شدت آلوده کرده بود و به همین دلیل مسئولین حمام‌هایی برای گند زدایی انتخاب کرده بودند نیروها برای رفع آلودگی به آنجا فرستاده می‌شدند و اگر مصدومت جزئی بود بعد از رفع آلودگی دوباره به خط باز می‌گشتند و اگر مصدومیت آن ها شدید بود بلافاصله به اهواز برده شده و از آنجا به تهران اعزام می‌شدند.
کاظمی در خصوص نحوه حملات شیمیایی گفت: چرخ بال ها در ارتفاعات پایین تری نسبت به هواپیماها پرواز می کردند و منطقه را موشک باران می کردند، همچنین از توپخانه برای بمباران استفاده می کردند که این باعث می شد تا دز آلودگی در منطقه بیشتر شود و به عبارتی بچه ها را در یک باتلاقی قرار داد که بسیاری از آن ها از جمله روح الله پاپی از دوستان نزدیک من به شهادت رسید.
وی در توضیح چگونگی شهادت پاپی گفت: روح الله همسر خواهرم و مداح اهل بیت بود و بارها قصد آمدن به جبهه را داشت اما تا زمان عملیات خیبر ممکن نشدو تا سرانجام در عملیات خیبر در گردان خط شکن لشکر7 به جبهه آمد و در شب عملیات به همراه چند تن دیگر از دوستانش به شهادت رسید و پیکر او بعد از 20 سال به خانه بازگشت.
کاظمی با اشاره به این که هواپیماهای عراق حتی حمام های رفع آلودگی را نیز بمباران می‌کردند ادامه داد:در یکی از حملات دو راکت نزدیکی حمام به زمین خورد که یکی از آنها عمل کرد و بیشتر بچه ها را مصدوم و وضعیت را بسیار بدتر کرد.
وی اظهار داشت: پس از این قرارگاه خاتم بلافاصله از یک گروه خبرنگار خارجی دعوت کرد تا از منطقه و وسعت حملات بازدید کنند اما با وجود شواهد زنده و مابقی راکت که نام شرکت سازنده بر آن حک شده بود آن ها تایید نکردند که این راکت توسط عراق شلیک شده است.
معاونت عملیات سابق تیپ والعادیات تاکید کرد: به نظر من شلیک تمام گلوله ها در این عملیات هدفمند بودند به عنوان نمونه به یاد دارم که عراق از اروند رود آب را به سمت منطقه هدایت کرده بود و آن جا را تبدیل به نیزاری کرده و دائما بمباران شیمیایی می‌کرد اگر چه داخل هور را نیز مورد هدف قرار می‌داد که هور را آلوده می‌کرد.
کاظمی ادامه داد: به این ترتیب آبی آلوده می شد که بچه ها از آن برای شستشوی ظرف و یا مسائل شخصی استفاده می کردند، این مسئله در زمانی اتفاق افتاد که نیروهای ما آشنایی چندانی در خصوص این سلاح نداشتند و با توجه به آبی بودن منطقه، آنها فکرمی‌کردند بوی اجساد ماهی‌های تلف شده در فضا پیچیده در حالی که این بوی گازهای شیمیایی بود.
وی با ذکر خاطره از این وضعیت گفت: برای جمع آوری اطلاعات مدت یک ماه در هور بودیم و گاه به واسطه حجم سنگین آتش ها و نرسیدن آذوقه از این آب استفاده کنیم هرچند از آلودگی آن مطمئن بودیم اما چاره دیگری نداشتیم، عوارض آن روزها هنوز هم در بسیاری از بچه های جانباز پیدا است.
وی تصریح کرد: با توجه به چنین اقداماتی می‌توان گفت عراق در خیبر کاملا هدفمند از سلاح های شیمیایی استفاده می‌کرد.این هدف مندی در واقع بیانگر تسلط عراق به منطقه عملیاتی و در تیررس بودن نیروهای ما است به صورتی که در «سه راه مرگ» اگر جنبنده ای حرکت می کرد زیر آتش تیربار قرار می گرفت.
کاظمی با ذکر خاطره ای ادامه داد: با موتور از خط به عقب برمی گشتیم ، یک ماشین لندکروز جلوتر از من بود و شش نفر از پشت آن در حال عزاداری و نوحه خوانی بودند، فاصله میان ما 100 متر بود، ناگهان یک خمپاره 80 دقیقاً وسط این 6 نفر منفجر شد.
وی ادامه داد: انفجار به صورتی بود که پشت لندکروز کاملاً از بین رفت و خمپاره این بچه ها را به عمق زمین برد که تنها یک نفر زنده ماند، وقتی او را خارج کردم نیمی از بدنش قطعه شده و به خاطر خونریزی به شهادت رسید.
کاظمی تصریح کرد: این چنین حوادثی نشان از اطلاعات دقیق عراق از مناطق و نوع موضع گیری های ما داشت و این اطلاعات به آن ها این فرصت را داد تا منطقه را به راحتی بمباران شیمیایی کنند.
معاونت عملیات سابق تیپ والعادیات ادامه داد : به رغم همه این مسایل رزمنده‎های ایرانی مردانه در برابر عراق ایستادگی کردند وطرح های آبی وخاکی بسیار خوبی در این عملیات به اجرا درآمد که برخی از آنها توسط شهید علی هاشمی طراحی شده بود ویکی از آنها را من توانستم اجرا کنم.
کاظمی در خصوص این طرح خاطر نشان کرد: این طرح تجهیز قایق ها به خمپاره انداز 106 بود که با توجه به آشنایی قبلی من با این سلاح، طرح به خوبی اجرا شد و پنج بلم عراقی را با همین ترتیب سرنگون کردم به طوری که عراقی ها تصور کردند این حمله از جانب توپخانه ایران است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد